darkjasm” is a cyber name for a twenty something girl. Born in Lubuk Jambi, Riau, an oily province in Sumatra Island of Indonesia. Spend her childhood in Sungai Apit and Pekanbaru but went to Yogyakarta to study Psychology at Universitas Gadjah Mada until graduation at 2009. This girl has an interest in Social Psychology. Her undergraduate thesis, about peace culture in Pacu Jalur tradition of Kuantan Singingi region introduced her to Indigenous Psychology and Peace Study that soon become part of her world. Group processes such as indoctrination, behavior modification, terrorism, and conflict will always make her forget the time. Friends of her usually recognize her for her twisted mind and bizarre point of view. She always has something unique in her assessment that sometime made her hard to understand. The most bizarre thing about this girl is her obsession of London, she could drive her friends crazy whenever she start talking about London! A psychology graduate that hate to talk unless she really had to. Public speaking is not her thing until she begin her time as an assistant lecturer in a state-owned university in West Java. She lectures general psychology for a non-psychology major university student. She really is into Scouting (a member from elementary to university), volunteering, and definitely writing. She found writing as her therapy from her storming mood and help her to cope better with her harsh reality. She write about anything that cross her mind, mostly about psychology stuffs, scouting, youth matters, short fictions, her one of a kind poems, places she visited and FOOD (she can’t be too far from this one). This is a place that she call a world. This is a Soulful Journey of Darkjasm, which introduce her to poetry, social psychology and people she loves.

…..Let your heart guide you in every second of your Life

Love,

@daRKjasm

78 thoughts on “About

  1. halo tha apa kbr? lama ngga ketemu masih ingat toh ini blog kakak yang satu lagi yang web.id masih males ngisinya ๐Ÿ˜€ , btw masih suka bamara kah? ๐Ÿ˜€ salam buat semua ya, yg smgt pramukanya ๐Ÿ˜€

  2. ya masih lah, tha…
    :mrgreen:

    masa lupa? kmu kali yang lupa ma mba?? ๐Ÿ™

    eh, GLG lagi dipugar ya? SB pindah mana?
    salam ya dek, buat temen2..
    agustus bulan sibuknya pramuka, tho?

    SMANGAT!!!
    ๐Ÿ˜ฎ

  3. @k’Eko (Susiloharjo) : maaph mBah,, udah ta bikin tUwh,, ampuuuunnnn ๐Ÿ™„

    @shavaat : Lestari!! salam kenal juga,, ๐Ÿ™‚

    @mfirmansyah : samasama,, rajinrajin main kesiniy yh,, :mrgreen:

  4. ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…
    ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู… ูˆุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑูƒุงุชู‡

    permisi….numpang mampir…. ๐Ÿ™„ Wah, anak jojgja banyak banget yg ketemui di WP hari ini.. Apa halusinasi aja ya ?

  5. @ Arief Dj : wa’alaikumussalam,, hehe,, sile mampir,, kalau berhalusinasi mampir siniy lagi yh,, mumpung konsultasi masih gratis,, ๐Ÿ˜†

    @ Nyurian : iyah,, tak link yh,, benarkah?? ntar ta mampir deyh,, :mrgreen:

  6. Assalamu’alaikum. Wr. Wb

    perkembangan abad informasi merubah relasi dan komunikasi antar manusia yang awalnya alamiah dan face to face menjadi digitalistik. Tempat dan ruang digantikan oleh ruang vitual.

    Melalui komunikasi dunia maya ini, mari kita bangun budaya plural yang berbeda dalam sebuah wilayah yang sama: wilayah vitual. Mari kita buka keran-keran keterbukaan untuk pencerahan peradaban.

    Salam silaturahiem dari-ku; Silaturahiem intelektual, emosioanal dan spiritual.

  7. @ KAng Yayan : wa’alaikumussalam warahmatullah wabarakatuh,, salam silaturahin dari ta jg,, semoga kita tidak menjadi golongan orang yang memutus silaturrahim,,

    @ reekoheek : wa’alaikumussalam warahmatullah wabarakatuh,, Yuph,, ta Link Juga yh,, ๐Ÿ˜‰

    @ k’Takdir : met pUasa Juga kak,, aaaaaamiiiiiiiiiiiinn,,

  8. Assalamualaikum Jeng,

    Masih berbau LEbaran, mohon maaf lahir batin ya Jeng.

    Masih ingat sama Papario ?, yang ‘ngibulin’ anda di Tomorrow Newspaper Today ?.

    Domisili di Yogya ya ?.

    kalo gitu saya sharing aja pengalaman menutup liburan lebaran kemarin, nonton Musical Fountain Show di Grand Indonesia.

    http://papario2.wordpress.com/2008/10/06/nonton-musical-fountain-show-di-grand-indonesia/

    wassalam
    Papario

    iyah mas,, di yogya yang musimnya sekarang udah aneh,, nanti ta mampir ksana lagi yak,, :mrgreen: mohon maaf dzahir dan bathin jugah,,

  9. pantesnya kamu jadi sastrawan aja,tha!kuliah ditempatku,yuuuuuukkkk

    hoohe,, kemaren siyh pengennya emang masuk situ,, tapi masih belum sembuh,, jadi masih berobat jalan niyh di PSikologi,, ๐Ÿ˜†

  10. thathaaaaaaaaaaaaaaaa… :kiss:
    saya berkunjung nih ๐Ÿ˜›
    selesaikan skripsimu nak, jadilah psikolog sejati
    jangan kek yg ngomong ini.. *ngilang*

  11. I’d like to say Hi! ๐Ÿ˜€
    I see your field of study, Peace Studies, that’s awesome. ๐Ÿ˜€
    Not many people are encouraged to choose that study.

Leave a Reply